Naturalne kosmetyki, ekologiczne, wytwarzane w małych manufakturach.

Olejek sandałowy (amyris) 10 ml

51.00 

Naturalny olejek eteryczny sandałowy (amyris) o właściwościach antybakteryjnych, ale również działa relaksująco, antydepresyjnie poprawiając  skupienie. Idealny do nawilżaczy powietrza, kominków zapachowych, dyfuzorów. Nazywany olejkiem sandałowym zachodnio-indyjskim.Posiada delikatny klasyczny, drzewny, nieco słodki zapach.

Na stanie

Share:

WŁAŚCIWOŚCI:
– działa antybakteryjnie, antyseptycznie
– zmniejsza stany zapalne skóry, pomaga przy egzemie i trądziku
– dzięki zmysłowemu, trwałemu zapachowi stosowany jest w perfumach
– działa relaksująco, antydepresyjnie, poprawia skupienie, koncentrację
– ma działanie rozkurczające mięśnie
– pomaga zwalczyć infekcje – używany do  inhalacji
– jest naturalnym, skutecznym afrodyzjakiem
– odstrasza owady

ZASTOSOWANIE:
– jako dodatek do kąpieli (kilka kropli rozmieszać z olejem, dodać do wanny wody i dokładnie rozprowadzić)
– jako dodatek do olejku do masażu (kilka kropli do oleju bazowego)
– jako dodatek do kosmetyków
– do nawilżaczy powietrza, kominków zapachowych, dyfuzorów
– do sauny

UWAGA !SPOSÓB UŻYCIA:

Olejek eteryczny jest silnie skoncentrowanym preparatem roślinnym i powinien być stosowany ostrożnie.

Przed zastosowaniem olejku eterycznego na powierzchnię skóry (dodatek do kosmetyku, masaż, kąpiel) powinno się  przeprowadzić próbę uczuleniową: 1-2 krople olejku eterycznego rozmieszać z łyżeczką oleju kosmetycznego lub jadalnego i tą mieszanką posmarować malutki fragment skóry na przedramieniu. Obserwować przez 24 godziny w celu wykluczenia reakcji alergicznej. Jeśli pojawi się zaczerwienienie, swędzenie, dyskomfort, należy zaprzestać używania.

Olejki eteryczne nie rozpuszczają się w wodzie. Rozpuszczają się jedynie w olejach (kosmetycznych, spożywczych). Przy stosowaniu olejków eterycznych do kąpieli (nie używać zbyt ciepłej wody), należy najpierw rozpuścić olejek eteryczny w oleju, a dopiero potem dodać do wody i dokładnie rozmieszać wodę, aby rozprowadzić cząsteczki mieszaniny po całej powierzchni.

Olejki eteryczne nie powinny być stosowane przez kobiety w ciąży, kobiety karmiące, dzieci, osoby chore, osoby mające alergie i inne osoby wrażliwe na olejki eteryczne.

INCI:

Amyris Balsamifera Oil.

Przechowywanie:

Olejek należy przechowywać w oryginalnym opakowaniu. Szczelnie zamkniętą buteleczkę pozostaw w miejscu niedostępnym dla dzieci, w temperaturze pokojowej.

Pojemność:

10 ml

Opakowanie:

Butelka z ciemnego szkła z szklaną pipetą oraz nakrętką z pierścieniem gwarancyjnym.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olejek sandałowy (amyris) 10 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *